Boşanma Hukuku
Boşanma Davalarının Uzama Nedenleri Nedir?
Eşler evlilik süresinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra evliliğe uygun olmayan şekilde davranışlar sergileyerek yada ev içerisinde huzursuzluğa yol açabilecek şeyler yaşadıktan sonra boşanma kararı alabilirler. Eşlerden biri yada ikisi birden boşanma sürecine girmek üzere mahkemeye başvurma hakkına sahiplerdir. İkamet ettikleri yere en yakın mahkemeye başvurarak bir boşanma dilekçesi doldurabilirler. Eğer eşler boşanma konusunda ortak bir karar aldılarsa bu süreç oldukça kısa sürebilir. Ortada boşanma sebebini kanıtlayan bir tanık yada bir delil mevcut ise hakim bu yönde daha hızlı karar alabilir. Tüm bunların oldukça hızlı olması ve takip edilmesi için büromuzda bulunan aile avukatı adı altında halk arasında bilinen adıyla boşanma avukatlarından yardım alabilirsiniz.
Boşanma Sürecinde İzlenilmesi Gereken Yollar
Bir boşanma davasının uzaması için çekişmeli olmasının yanı sıra hakimin iki tarafı da dinlerken boşanma konusunda emin olmadıklarını hisseder ise, sosyal danışman ve psikolog yardımı alınmasını isteyebilir. Bu işlemler gerçekleşirken sosyal danışman ve psikologlar tarafından rapor tutulmasını ister bu raporlar doğrultusunda bir başka tarihe mahkemeyi ertelemesi de davanın uzamasına bir sebeptir.
Avukatlarımız ile yada bizzat boşanma dilekçesi mahkemeye verilir.
Mahkeme boşanma dilekçesini gözden geçirerek, boşanma nedenine bakarak avukatlarımıza bildiri gönderirler.
Mahkemenin yoğunluğuna göre, yakın yada ileri bir zamanda duruşma günü belirlenir.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle veya başka bir nedenle (anlaşmalı boşanma dışında) mahkemeye başvurulursa taraflar katılmadan da avukatlarımız ile boşanma gerçekleşebilir.